Bilde av Marianne i en rød kåpe smilende
Marianne Knudsen skriver sterkt om hvorfor hun markerer 8. Mars🙌
– Jeg husker en gang jeg var ute på byen. Jeg har hatt mange opplevelser som dette, og vet at mange andre funkiskvinner også har hatt sånne opplevelser. En fyr spurte meg om jeg ville være med ham hjem, og jeg takket høflig nei. Da ble han ganske sur, og spurte «Hvordan kan du si nei til meg?»
«Det er jo ingen andre som kommer til å spørre deg om å bli med dem hjem!». Det er et bilde på hvordan mange forteller deg hva de mener du egentlig er verdt som funksjonshemmet kvinne.
Det sier noe om hvor viktig det er å stå opp for seg selv. Du skal vite at selv om du på ulike måter hver eneste dag blir utsatt for diskriminering, så handler ikke det om at det er noe galt med deg. Det handler om at samfunnet og likestillingskampen har kommet altfor kort!
Du er i motsetning, helt rå og jeg håper så inderlig du tror meg. Du og vi fortjener bedre. Det er en av grunnene til at jeg markerer 8. mars, og at du også bør gjøre det!