Kjære alle sammen. Gratulerer med dagen!🇳🇴🥳🥳
I dag feirer vi Norge, vi feirer vårt demokrati, felleskap og samhold.
Vi feirer at vi bor i et land der det er barnetog istedenfor militærparader.
Vi feirer at vi bor i et land med stemmerett, med likestilling, med ytringsfrihet og med muligheter. Grunnlovsdagen vår er en dag for å feire alt det vi har fått til sammen, men det er også en dag der vi kan tenke på framtiden. For på Norges bursdag må det være plass til å feire, men også plass til å komme med noen bursdagsønsker for fremtiden.
Vi ønsker oss et land som har likestilling, ytringsfrihet og muligheter. Ikke bare for noen, men for alle. Vi ønsker oss en framtid der våre folkevalgte gjenspeiler hele Norge. De av oss med funksjonsnedsettelser utgjør 15% av befolkningen, men er likevel underrepresentert i folkevalgte organer. Det er barrierer satt opp av samfunnet som hindrer lik tilgang på demokratisk innflytelse for alle nordmenn. Dette er ikke abstrakte problemer – det handler om universell utforming, det handler om holdninger og det handler om norsk lov.
Vårt ønske for denne dagen er at vi sammen feirer hvor godt land vi bor i og alt vi har fått til. Og så at vi i morgen bretter opp ermene og sammen jobber for et enda bedre land, for alle vi som bor her.
Gratulerer med dagen!